Alex van Trirum

A;ex van Trirum

Herken je dat? Elke dag moet je vroeg opstaan om de auto in te stappen en naar een verre werkplek rijden. Het is altijd weer een verrassing of er vandaag op de snelweg een vrachtwagen met koeien is omgevallen en dat die koeien eerst allemaal gevangen moeten worden voordat je weer verder kunt rijden of misschien heeft er vandaag wel een Boeing 737 een noodlanding gemaakt, precies op jouw snelweg. Elke dag weer een nieuwe verrassing.

Kom je bij je werk aan, heeft een van de andere bedrijven op het bedrijventerein een of andere mega event georganiseerd waarbij ze allerlei spectaculaire sprekers zoals Bill Gates, de minister president en zelfs de Rolling Stones hebben uitgenodigd… Heel Nederland komt op hun evenement af, maar jij werkt dan weer net voor het verkeerde bedrijf en bent niet uitgenodigd. Vervolgens mag je ook weer een half uurtje langer gaan zoeken naar een parkeerplaats. Je haalt het niet in je hoofd om je auto ergens op een grasveldje te parkeren. Je andere collega’s kwamen ook op hetzelfde idee, maar de politie heeft blijkbaar de perfecte plek gevonden om hun boetequota dit jaar te gaan halen en die zijn nu heel fanatiek hun bonnetjes achter de ruitenwissers aan het frommelen. Je hebt eindelijk een plekje gevonden.  Je hebt ergens een woonwijk gevonden waar je je auto kwijt kunt. Ongeveer 2km van je werk. Ondanks dat je wat tegenslagen had ga je vol goede moed een stukje lopen naar je werk. Maar… na 5 minuten lopen voel je een paar regendruppeltjes. Weer een minuutje later zijn de druppeltjes verranderd in een flinke onweersbui en lijkt de hele Noordzee in 1 keer uit de hemel te komen vallen. Volgens de voorspellingen zou het droog blijven!

Eindelijk strompel je het kantoor binnen. Iedereen lijkt al een uur binnen te zijn en nog droog ook!

De dag kan eindelijk beginnen. Je vliegt van de ene meeting naar de andere meeting. Tussendoor mag je ook al deadlines maar even zien te halen. Afgemat mag je ’s avonds weer naar huis. Je wilt lekker door rijden om nog een beetje van je avond te genieten. Op de automatische piloot, rijd je plankgas naar huis. Je hebt helemaal niet door dat je eigenlijk met 160 kilometer per uur over de snelweg raast. Ook de politie heeft je haastige spoed  opgemerkt. Je mag even stoppen voor een goed gesprek en een leuk aandenken voor thuis. Een mooie handgeschreven boete. Vandaag mag je €300,- over maken naar een van de bekendste bankrekeningen van Nederland. Dat dagje werken vandaag heeft sowieso, sowieso financieel, weinig opgeleverd.

Was mijn leven nou zo erg? Nee hoor. Eigenlijk had ik een prima cariere en werkte voor grotere bedrijven die veel mensen maar al te graag in hun CV terug willen zien. Mijn cariere begon in de ICT in een tijd dat er werk genoeg was en er is nog steeds genoeg werk in de ICT.

Was mijn leven in de ICT ideaal? Ja en nee. Ja er is altijd werk en als programmeur of als systeembeheerder zul je de komende jaren geen enkel probleem hebben om werk te vinden.

Op het moment dat ik werkte voor deze grotere bedrijven had ik altijd het gevoel van: “Is dit alles?

Ik had eigenlijk het gevoel een nummertje te zijn in een hele grote anonieme kantoortuin. Soms vroeg ik me serieus af of mensen zich af zouden vragen waar ik zou zij zijn als ik even een paar weken mijn agenda vol zou zetten met niet bestaande vergaderingen.

Daarnaast ging mijn gezondheid ook steeds verder achteruit. Ik maakte lange dagen door op kantoor of op reis naar verre bestemmingen in het land. Mijn gewicht nam ook schrikbarend toe en een ooit mooi figuur veranderde in het lijf van een veel te dikke ICT’er.

In 2010 maakte ik de stap als ondernemer. Ik begon mijn eerste webshop in Satelliet en Digitenne Apparatuur. Eigenlijk maakte ik een redelijk vliegende start en had ook het tij op dat moment mee. Nederland schakelde over op digitale Televisie en het lukte mij om mijn webshop op de belangrijkste termen hoog in Google te krijgen. Op dat moment bouwde ik ook meerdere webshops zodat ik met dezelfde zoekwoorden meerdere keren tegelijk hoog stond in Google zodat ik het maximale bereik eruit kon halen. Daarnaast draaide ik ook op andere platforms zoals Adwords en prijsvergelijkers campagnes zodat mijn sites echt overal zichtbaar waren. Mijn klanten vertelden me ook dat ze mijn shop overal op internet tegen bleven komen.

Nadat Nederland was over geschakeld stortte de hele handel in elkaar. Dit was mijn eerste moeilijke moment als ondernemer.  De complete markt was ingestort en mijn eerst lucratieve handeltje bracht bijna niets meer op!  Het enige wat me een soort van gerust stelde was dat ik niet de enige ondernemer was in deze branche die er last van had.

Het dwong me snel te schakelen. Mijn opgedane kennis in met name SEO ging ik gebruiken voor nieuwe internet projecten, zoals het bouwen van review sites als affiliate marketeer.  Het kostte me eigenlijk weinig moeite om websites hoog in Google te krijgen. Ik maakte voor het eerst kennis met passief inkomen.  Voor het eerst kon ik een dagje in de speeltuin gaan zitten met mijn kinderen en hoefde ik alleen te wachten op e-mailtjes of een statistieken pagina te refreshen om mijn inkomsten binnen te zien komen. Daarnaast leerde ik ook de kunst van het Outsourcen, zodat ik mijn vele ideeën niet allemaal zelf uit hoef te voeren.

Mijn lui lekkerland leven werd af en toe opgeschrikt als Google weer eens een van zijn Diertuin updates uitrolde zoals de Penguin of de Panda update.  Helaas bleken mijn sites niet altijd opgewassen tegen de dierentuin updates van Google.

Dit dwong me om scherp te blijven en mezelf te blijven scholen zodat ik geen 1 trick Pony zou worden.  Ik ben mezelf blijven scholen met Facebook, Adwords en andere Marketing trainingen van, onder andere, Frank Kern.

Ik leid nu het leven zoals ik zou willen. Nooit meer opgejaagd de file in, nooit meer werken in kantoortuinen en… Ik ben ook niet meer die dikke ICT’er. Nu ik zelf mijn tijd kan indelen ben ik een heel actieve sporter geworden. Ik ben 40 kilo afgevallen en doe nu zelfs Triatlons. Dit zou eerder voor mij een stuk lastiger zijn geweest.  Nu kan ik zelf mijn tijd indelen en ben ik zeer flexibel. Soms baal ik dat ik niet eerder op het idee kwam om meer te gaan sporten. Dan was ik serieus gegaan voor een Olympische medaille. Nu ben ik daar echt te oud voor, helaas is dat hoe het menselijk lichaam werkt. Hopelijk krijg ik in een volgend leven een nieuwe kans. 🙂

Kickstart Online

Vaak kom ik ondernemers tegen die enorm lopen te worstelen met hun bedrijf als het gaat om online marketing of een juiste werking van hun site.

Graag help ik ondernemers de nodige kickstart te geven aan hun bedrijf online.  Veel ondernemers zijn experts op hun vakgebied, maar falen online omdat ze niet zichtbaar zijn op de plaatsen waar ze zichtbaar zouden moeten zijn!

Behalve zichtbaar zijn, moet alles kloppen. Als jouw website niet goed werkt of geen rekening gehouden wordt met de doelgroep, kun je net zoveel advertentiegeld erin pompen als je wilt, de resultaten zullen dan altijd middelmatig blijven.

Back to top button
Close