Alex Eggs to Go

Dit eier gerecht is ideaal als ontbijt of als lunch.

 

Alex Pittige Start

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 24 min
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 6
calorieën 175 kcal

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 1,5 kopje gesneden champignons
  • 1 kopje in blokjes gesneden courgette
  • 1/2 theelepel zout
  • 3⁄4 kopje in stukjes gesneden geroosterde rode paprika
  • 1 theelepel Versgemalen zwarte peper uitgelekt
  • 1 kopje geraspte halfvolle mozzarella kaas
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 kopje gesneden uien
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Roer in een middelgrote kom de eieren, 1⁄4 theelepel zout, maal de zwarte peper en roer de mozzarella erdoor.
  • Smeer een koekenpan met anti-aanbaklaag licht in met kookspray en zet hem op een middelhoog vuur. Voeg de uien en champignons toe en kook al roerend 5 minuten. Voeg de courgette, rode paprika, tijm, 1⁄4 theelepel zout en een snufje zwarte peper toe. Kook de mix-
    tuur, roer nog eens 4 minuten alles door.
  • Giet het eimengsel over de groenten en kook verder 7 minuten op middelhoog vuur door. Terwijl de eieren beginnen te stollen, laat je een spatel langs de randen lopen en kantel je de koekenpan zodat elk stukje ongebakken ei onder de gebakken porties kan lopen. Roer niet door het mengsel. Wanneer de eieren zijn bijna uitgehard, dek de pan af, zet het vuur laag tot medium laag en bak nog 8 tot 10 minuten of tot de eieren zijn uitgehard.

Plaats een reactie